2016. okt 16.

Francia csokitorta

írta: Hizlalda manufaktura
Francia csokitorta

img_1857.JPGA csoki kedvenc kicsiknek nagyoknak egyaránt és nem is igen lehet mellényúlni. Minden formában függőséget okoz, na de ííígy, még a morzsákat is felszippantjuk, hogy ne vesszen kárba.

A munkahelyemen teszteltünk különböző téli depressziót elüldöző desszerteket, csak hogy mindenki boldogan töltse a fagyos napok borongós perceit. Így szedtem elő ezt a receptemet. Itthon nagyon szeretik,addig megy a zugevés a konyhában amíg az utolsó morzsa is eltűnt a tányérról. Na ezt a zugevést láttam a kollégák között is. Tehát ha elkészíted, akkor jelzem súlyos zugevés a mellékhatás természetesen a határtalan boldogság mellett. :-)

Hozzávalók:

40%-os étcsokoládé 40dkg

kakaópor 3dkg

kristálycukor 25dkg

margarin 25dkg

durvára vágott dió 10dkg

tojás 6db

mascapone 250g

porcukor

narancs vagy lime

vanília

A vajhoz adjuk hozzá a cukor felét, keverjük ki habosra. A tojásokat válasszuk szét, a sárgájához adjuk hozzá a maradék cukrot és ezt is keverjük ki habosra.A csokoládét olvasszuk fel. a tojásfehérjét verjük kemény habbá. A cukros vajhoz adjuk hozzá a habos tojássárgáját, majd az olvasztott csokit, a kakaóport, a durvára vágott diót és a legvégén pedig a tojáshabot. Kivajazott tortaformába öntsük bele és 150fokos sütőben süssük 1,5 órán keresztül. A közepe lehet hogy még picit lágyabb lesz. Ne aggódjunk a csokoládé szépen megkeményedik ahogy hűl a tortánk. Tegyük félre hűlni. A formából csak kihűlés után tudjuk kivenni. Ha teljesen kihűlt, akkor a mascapone-hoz adjuk hozzá a reszelt narancs vagylime héjat, pici vaníliát és porcukrot ízlés szerint majd robotgép segítségével habosítsuk ki. Habzsákkal vagy ami van otthon szépen nyomjuk rá a tortánk tetejére. Én egy pici kandírozott narancshéj csíkokat is tettem a tetejére díszítésnek. 

Vigyázzat!!! Csoki imádásra felkészülni :-)

img_1848.JPG

Szólj hozzá