2015. júl 05.

Ohh ha Rózsabimbó lehetnék! Avagy készítsünk rózsát a tortánkra

írta: Hizlalda manufaktura
Ohh ha Rózsabimbó lehetnék! Avagy készítsünk rózsát a tortánkra

10615561_607347072700670_2684848063839440185_n.jpgA rózsa egy örök klasszikus, akit mindenki imád és sokszor szerzett örömet már és eztán még több embernek fog. Eljött az idő hogy a kis konyhánkba is beköltözzön az öröm, hisz nem kell megvenni a sablon marcipán rózsákat, mi fogunk bénázni vele, és milyen szép lesz a végeredmény! Örömkönnyeket az anyukák, menyasszonyok és minden rózsaimádó  szemébe!

Egy sütiszéleknek is önfeledten örülő édesszájú fiú édesanyja volt a kiszemelt célpont akinek ha tetszik ha nem hát sírnia kellett, mert mi mindent megtettünk azért, hogy a szülinapja tökéletes legyen. Szerintem talán sikerülhetett, mert a hideg is kirázz ha visszagondolok amikor telefonon felhívott egy nagyon hosszú nap után, hogy mennyire hálás, hogy az öröm belopakodott az ő kis lakásukba a fia és az én általam készült rózsa közvetítésével. Ezt egyszer,de ha nem többször is de ezt bizony át kell élni.

Lássunk neki, hát ehhez sajnos szükség lesz mindenképpen spéci dolgokra, és én virágmasszából készítettem, amit el lehet készíteni házilag, de készen is lehet kapni, ám jó kis borsos áron.

A masszán kívül kell még egy golyófejű modellező, egy habszivacs darab, ehető ragasztó, virágdrót,5 szirmú virágkiszúró ha lehet két méretben, ecsetek és festékek a színezéshez.

image_16.jpgElső lépésként a drótból csináljunk egy hurkot. Csípjünk le a virágmasszából és csináljunk belőle egy csepp formát. A csepp forma nagysága a függ a kisebb méretű kiszúrónk szirom nagyságától. Mindenképpen kisebb kell, hogy legyen a csepp forma, mint a szirom magassága, kb. a feléig érjen a sziromnak. A ragasztóba mártsuk bele a hurkunkat és a csepp kövérebb aljába nyomjuk bele.Zöld ragasztócsíkkal tekerjük be a drótot, ne legyen annyira ronda.

image_7.jpgA maradék masszát nyújtsuk ki, olyan vékonyra, hogy ha alá rakunk egy újságot, akkor a felíratok láthatóak legyenek. Majd szúrjunk ki belőle a kisebb kiszúróval kettőt és a nagyobb kiszúróval is kettőt. A kiszúrt mintákat egy fólia darabbal fedjük le, mert elég gyorsan szárad, ha bizonytalan vagy akkor inkább csak egyesével szúrd ki őket. Az egyik kicsi kiszúrt formával kezdünk. Tegyük a habszivacs darabra, vegyük a kezünkbe a golyófejű formázót, fogjuk úgy mint ha egy toll lenne, majd kissé rányomva egy mozdulattal menjünk végig az összes szirom szélén. Szép hullámos lesz.

Majd helyezzük középre a szivacsunknak, kicsit kenjük át a ragasztóval a szirmokat, de csak vékonyan és pont középen szúrjuk át a drótunkkal.

image_17.jpg

image_15.jpgA szirmokat hajtsuk fel a középen elhelyezkedő kis csepp formánkra, szép szorosan kissé csiga-biga formában egymáshoz tekerve, én itt figyelmetlen voltam kicsit, kövérebb volt a cseppem, mint kellett volna, így egy kicsit jobban kinyílt virág lesz a végeredmény.

Ha ez a rész megvan akkor jöhet a másik kisebb virágforma. Ugyanúgy a szélén végig megyünk a formázóval, kicsit beragasztózzuk, középen pedig átszúrjuk a dróttal.

Itt sorban megyünk a virágszirmokkal csak arra kell figyelni, hogy a második szirom szélét hajtsuk be az előtte lévő szirom alá.

image_2.jpgimage_4.jpgMajd jöhetnek a nagyobb formák. Az egyikkel ugyanez a feladatunk, mint az eddigieknél, csak mielőtt átszúrnánk egy fogpiszkáló segítségével a szirmokat kunkorítsuk visszafelé picit.

image_5.jpg

Szúrjuk át a dróttal, hajtogassuk a szirmokat szépen körbe, a kunkorodó részeket kicsit kézzel húzzuk kifelé, hogy kissé nyíljon.

image_6.jpgÉn az utolsó virágformát szétvagdostam az élethűbb hatásért, ha te dúsabb virágot szeretnél, akkor szúrj ki egy ötödik formát is. A negyedikkel járj úgy el, ahogy az előbb, és az ötödik formánál kövess engem.

Szóval egy olló segítségével szétcincáljuk a a formát.

image_10.jpgA golyófejű formázóval menjünk végig rajta, majd egy fogpiszkálóval itt is kunkorítsunk.

image_8.jpgRagasztózzuk be, úgy hogy a kunkori fele legyen kifelé. És ezeket a szirmokat egyesével ragasztjuk fel a virágra. A legvégén megint nyújtsuk ki a maradék masszát, ebből a zöld csészelevelet fogjuk elkészíteni, ezt színezhetjük most is, vagy utólag megfesthetjük gélfestékkel.

Én utólag színezem.

image_9.jpgKiszúrom a formát, és ollóval kicsit igazítok rajta, hogy ne legyen túl hosszú.Ezt is kicsit vékonyítsuk meg a golyófejű formázóval majd ragasztózzuk be középen és szúrjuk át. Rakjuk félre az egészet száradni úgy 2-3órára.

Én imádom ha a virágnak csak a szirom teteje színes, ezért én ezt a színezést választom, aki még tapasztalatlan annak ezt ajánlom, mert elég kellemetlen tud lenni ha kevesebbet színezel be, mint amit szerettél volna, ha már van rutin akkor a szivárvány minden színét készítheted. Bár így is lehet, csak nem lesz annyira intenzív a szín, mert a por festékkel ezt teljesen nem éred el, bár így is gyönyörű lesz.

image_11.jpgimage_12.jpgHulljanak az örömkönnyek, jó munkát és kitartó örömszerzést kívánok mindenkinek!

Szólj hozzá