Gyors és hatékony túrós pogácsa, kevésbé tapasztaltaknak is
Van olyan pillanat amikor kéne enni valami sósat, de meg is kell csinálni, de nincs sok kedvünk hozzá. Na ekkor kell elővenni ezt a receptet.
Nincs vele sok macera, nem kell órákig dagasztani és szerintem kevés az esély a hibára.
Lássunk hozzá.
finomliszt 25dkg
tehéntúró, de a juhtúróval is finom 25dkg
margarin, vagy zsír 25dkg
egész tojás 1db
tojássárgája 1db
só, hántolt tökmag, tojássárgája a tészta megkenéséhez.
reszelt sajt 10dkg
sütőpor 1 kávéskanál
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral, majd morzsoljuk el benne a margarint vagy a zsírt. Ha ez megvan, mehet hozzá a túró, a tojások és a hántolt tökmag. A tökmagból kicsit tegyünk félre hogy a tetejére is tudjunk szórni. Csak jól összedolgozzuk, majd tegyük be a hűtőbe pihenni 1 órát. Pihentetés után nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra, és szaggassuk ki, szórjuk meg a sajttal és a tökmaggal és mehet a 180 fokos sütőbe. süssük szép pirosra ez kb. 15 perc mérettől függ. Ha megsült tegyük egy tálba és kucorogjunk a kedvenc fotelunkba és jöhet a délutáni lazítás egy kis sós rágcsálnivalóval.Bár ennek a pogácsának az elkészítésében nem nagyon fáradhattunk el ;-) de nem is kell mindig nem igaz?