Sült túrós szelet
Lehet, hogy szakács vagyok és szeretek sütni, de van hogy a vendégeknek én is a pikk pakk összepakolható desszerteket választom, mert nincs kedvem macerázni, voltam már eleget a konyhában a munkahelyemen és most eljött az idő, hogy én is kicsit társadalmi életet éljek
. Ez a süti recept tökéletes a kevés idővel rendelkező de finomságok után vágyódó sorstársaimnak, vagy csak a tapasztalatot gyűjtő kezdő sütögetőknek is.Ez a recept olyan egyszerű, hogy még a lépéseket is felesleges bemutatnom képekben, mert nem kell hozzá más csak egy tál és egy fakanál na meg egy limonádé amit a nagy süti készítés közben felrakott lábbal kortyolgatunk. És tök jó, mert gluténmentes!
Hozzávalók:
vaj 7,5dkg
tojás 5db
cukor 20dkg
vaníliás cukor 1cs
keményítő 2 evőkanál
reszelt citromhéj
és valami finom savanykás lekvár, én fekete ribizlit használtam
A vajat habosítsuk ki a cukorral egy robotgép segítségével. A tojássárgáját egyesével szépen adogassuk hozzá.A tojásfehérjét habosítsuk fel. A vajas masszához adjuk hozzá a többi hozzávalót és a legvégén pedig a tojáshabot. Osszuk két felé, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük meg 160 fokon kb. 35perc. Ha megsült vegyük ki és tegyük félre hűlni. Ha meghűlt kenjük meg lekvárral az egyiket, rakjuk rá a másik sült túrós lapot és kéééssszzz. Én egy kis mirelit fekete ribizlit passzoltam mellé, de most itt a friss eper. Vétek lenne kihagyni ezt a lehetőséget.