2015. máj 01.

Sült túrós szelet

írta: Hizlalda manufaktura
Sült túrós szelet

sult_turotorta.jpg Lehet, hogy szakács vagyok és szeretek sütni, de van hogy a vendégeknek én is a pikk pakk összepakolható desszerteket választom, mert nincs kedvem macerázni, voltam már eleget a konyhában a munkahelyemen és most eljött az idő, hogy én is kicsit társadalmi életet éljek

. Ez a süti recept tökéletes a kevés idővel rendelkező de finomságok után vágyódó sorstársaimnak, vagy csak a tapasztalatot gyűjtő kezdő sütögetőknek is.Ez a recept olyan egyszerű, hogy még a lépéseket is felesleges bemutatnom képekben, mert nem kell hozzá más csak egy tál és egy fakanál na meg egy limonádé amit a nagy süti készítés közben felrakott lábbal kortyolgatunk. És tök jó, mert gluténmentes!

Hozzávalók:

vaj 7,5dkg

tojás 5db

cukor 20dkg

vaníliás cukor 1cs

keményítő 2 evőkanál 

reszelt citromhéj

és valami finom savanykás lekvár, én fekete ribizlit használtam

A vajat habosítsuk ki a cukorral egy robotgép segítségével. A tojássárgáját egyesével szépen adogassuk hozzá.A tojásfehérjét habosítsuk fel. A vajas masszához adjuk hozzá a többi hozzávalót és a legvégén pedig a tojáshabot. Osszuk két felé, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük meg 160 fokon kb. 35perc. Ha megsült vegyük ki és tegyük félre hűlni. Ha meghűlt kenjük meg lekvárral az egyiket, rakjuk rá a másik sült túrós lapot és kéééssszzz. Én egy kis mirelit fekete ribizlit passzoltam mellé, de most itt a friss eper. Vétek lenne kihagyni ezt a lehetőséget.   

 

Szólj hozzá