2015. ápr 12.

Az első virág a torta tetején

írta: Hizlalda manufaktura
Az első virág a torta tetején

Már említettem, hogy miként is fogalmazódott meg bennem hogy közelebb kerüljek a cukor virágok készítéséhez. Ha kezdő vagy és te is csak a szárnyidat próbálgatod és tesztelgeted magadat akkor átadom neked az első lépés felé a tudásomat. Remélem segítek! Akkor rajta!

Első lépésként szükséged lesz vagy bolti marcipánra, vagy boltban készen kapható tortabevonóra (formix, vagy unideck ) vagy saját magad által elkészített fondantra. Ez ha még nem találkoztál vele, egy gyurma állagú porcukor alapú anyag.  Egy kerek formájú ecsetre.(ha festett akkor átlátszó fólával tekerd be, még véletlenül se kerüljön festék a masszádba) Persze erre vannak spéci eszközök, azt is megmutatom a későbbiekben, ha van ilyened otthon az a legtökéletesebb. De most sufni tuningolunk :-) hisz még azt sem tudjuk van e hozzá érzékünk. És egy esetleg kis puha műanyag habszivacs darab, tabletek, vagy tévék csomagolásában szokott ilyen lenni.Legyen kéznél esetleg kukorica keményítő. Ez azért kellhet, mert a kezed meleg és a cukor elkezd olvadni, és ragadni fog. És szükség lesz még egy kisebb, teljesen használatlan ollóra amit ezután csak erre a célra fogsz használni.

Készíts a masszádból egy csepp alakot.

A csepp elvékonyodott részével lefelé fogd a hüvelyk és a mutató ujjad közé.

Ollóval vágd a csepp vastagabb részét félbe, úgy hogy szét lehessen nyitni.De nincs átvágva teljesen.

img_0634.JPG

 

Fordítsd a masszát úgy a kezedbe, hogy a kerek felülete nézzen felfelé a vágott része pedig lefelé.

Majd a felet próbáld meg 3 egyenlő részre osztva elvagdosni. A másik felén ezt ismételd meg. Ezek lesznek a szirmocskáid.

Ezután tedd a habszivacs darabra és az ecset végével minden sziromra nyomj rá, ha kell hengergesd is hogy kilapuljon. Majd körbe körbe újra ha szükséges.

img_0654.JPG

Ha hegyesebbre szeretnéd a szirmokat akkor kicsit csípd össze a szirom végét.

Bibének most rakhatsz színben elütő ki pöttyöket, de lehet kapni cukrász alapanyag boltokban kész bibét.

img_0664.JPG

img_0663.JPG

Ha sikerrel jártál érdemes áttérned az erre a célra fejlesztett eszköz használatára. Hidd el hasznát veszed még nagyon sokat!

Az én végeredményem:

1196.jpg

 És a tiéd?? Tortára fel!!!

Szólj hozzá

torta