Csoki felfújt erdei gyümölcsökkel
Hát akkor lássunk neki.Én szilikon muffin formát használtam, vajjal kikentem az oldalát és kristálycukorral körbe szórtam, mint amikor zsemlemorzsával szórsz ki egy formát, pont úgy. Vegyél elő két kis lábast, de az egyik kisebb legyen a másiknál de ha egymásba teszed ne csússzanak össze. Nos az alsó lábaskába töltsünk egy kevés vizet tegyük bele a kisebb edényt és tegyük fel a tűzhelyre, ha felforrt a víz, akkor a felső edénykénkbe...
- minimum 50%-os étcsokoládé 20dkg
- tojás 3db
- kristálycukor 7dkg
- liszt 4dkg
- sütő margarin 7dkg
- erdei gyümölcs 20dkg
- vanília fagyi
- kukorica, vagy burgonya keményítő 1 teáskanál
- méz 2evőkanál
Hát akkor lássunk neki.Én szilikon muffin formát használtam, vajjal kikentem az oldalát és kristálycukorral körbe szórtam, mint amikor zsemlemorzsával szórsz ki egy formát, pont úgy. Vegyél elő két kis lábast, de az egyik kisebb legyen a másiknál de ha egymásba teszed ne csússzanak össze. Nos az alsó lábaskába töltsünk egy kevés vizet tegyük bele a kisebb edényt és tegyük fel a tűzhelyre, ha felforrt a víz, akkor a felső edénykénkbe törjük bele a csokit. Arra figyelj,hogy a víz bugyogása közben semmiképpen se kerüljön a csokinkba. Közben a tojásokat válaszd szét. A vajhoz ad hozzá a kristálycukrot és kézi habverő segítségével habosíts jól ki,majd ad hozzá egyenként a tojássárgákat is. A tojásfehérjét is verd fel habnak. A vajas tojássárgájához hozzákeverheted a már megolvadt csokidat, a lisztet.
Majd jöhet a hab is. Én két részletben szoktam a tojáshabot belekeverni, elsőnél kevésbé vagyok óvatos a habbal, de a másodiknál már igen. A habot ha nagyon összetörjük nem lesz levegős a kis felfújtunk.
Ezután mehetnek a kicukrozott formába. Irány a hűtő. Én legalább 3órát pihentetem, hogy egészen bele dermedjen a formába. Amíg a csoki csodáim csücsülnek a hűtőben elkészítem az erdei gyümölcs ragumat. A mézet bele tettem egy edénybe és addig melegítem a tűzhelyen amíg felhabzik, a fagyott gyümölcsöt beledobom ebbe a forró mézbe. Hagyjuk hogy kiengedje a levét, ha nagyon kevés akkor egy ici-pici vizet adhatunk hozzá, de nem sokat, mert nem levest főzünk. A keményítőt egy pici vízzel keverjük ki, ha nincs otthon ez helyettesíthető főzős vaníliás pudingporral. Amint újra felforrt a gyümölcs alatt a folyadék lassan csurgassunk a keményítős vízből hozzá, egészen addig amíg főzelék sűrűségű nem lesz az egész öntetünknek az állaga. Még egy pillanat forrás, de tényleg csak egy pillanat mert az nem olyan szép ha a gyümölcs pempősre van főzve, és kész is. Fogyasztás előtt a sütőt tekerjük fel 190 fokra, egy tepsibe rakjunk be egy kis vizet, hogy legyen egy kis pára is bent. Ha minden készen áll, mehetnek a csoki csodák a sütőbe. Én úgy szeretem ha a közepe egy egészen picit folyós ezért 6-8 percig sütöm. De ha te ezt nem szeretnéd akkor 10-15 percre hagyd bent a sütőben.Amikor eljött az idő, egyszerűen fordítsd ki a formából, a kristálycukor amivel kiszórtad a formádat finom ropogós réteggé sült a külső felületén a sütidnek. Még melegen vanília fagyival és a savanykás erdei gyümölcs öntettel fogyasztom el én. És te?
Ha esetleg gluténérzékeny van a családban a búzaliszt teljes mértékben kiváltható rizsliszttel.