2015. már 30.

Tápióka a konyhámban

írta: Hizlalda manufaktura
Tápióka a konyhámban

067aecc6d40c2f38b51e1fe40da9e715.png
Ismerkedek a Tápiókával

Hát na jó, neki szaladok a dolognak. Szakács vagyok, tapasztalat kell a sok új alapanyagokkal és még az is lehet valami kincsre találtam. Sok kollégám nem is találkozott vele, mindenki kérdőn nézi a három különböző méretű és színű golyócska halmokat az asztalon. Nem volt nehéz beszereznem, Budapesten gomba mód szaporodnak az Ázsiai alapanyagokat értékesítő üzletecskék. Vettem kisebbet, nagyobbat, színeset....

Végül az apró szemű tápiókára esett a választásom. Azt fundáltam ki,hogy tápiókás panna cotta lesz a végeredmény és valamivel még igyekszem izgalmassá tenni. Vettem egy 1dl-es poharat és kimértem benne a golyócskáimat,Feltettem 1l vaníliarúddal és egy pici cukorral ízesített vizet forrni. Amikor felforrt beletettem a tápiókát. Kis idő elteltével béka petére emlékeztető kinézetre változtak az én kis fehér golyócskáim.Miközben tettem, vettem a kiegészítőkkel kapcsolatban le sem vettem a szememet az én kis folyamatosan duzzadó kis gyöngyöcskéimről. Aztán egyszer csak átteszőek lettek, kis pinduri zselé golyócskákká változtak. És meg is mutatom nektek mindjárt egy receptben mit is készítettem ebből a kis hungarocell golyócskának látszó különlegességből.

Szólj hozzá